Introductie
Beleid
Opieniestukken
Nieuws
Realisaties
Politiek
Gemeenteraad
Index
E-mail
De Witte-Daems-Rutten
Gemeenteraad
Sportaccomodatie Laaksite
Van Tongelen
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180126_03323976
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180122_03314680
https://www.hln.be/regio/aarschot/licht-op-groen-voor-laaksite~a0791128/
http://aarschot.cdenv.be/nieuws/nieuws/sporten-op-de-laaksite-een-stap-dichterbij/
http://www.moniqueswinnen.be/deputatie-geeft-positief-advies-over-laaksite
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blibo_20090716_001

Info

Mail

Startpagina

Search

unus adversus omnia

Sportaccomodatie aan de Laaksite

>

E-mail

<

Sportaccommodatie Laaksite

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 had er een debat voor jongeren plaats ‘Debacle 29-09-2012' genoemd.

“Confronteer hier de Aarschotse patrijen met jouw ideën voor de toekomst, en kijk welke kandidaat jou het meeste kan bekoren! Welke partij komt het meest tegemoet aan de wensen van de jongeren en mag zich dus de werkelijke partij voor de jongeren noemen?”, luide het. (zie foto hierbij - klikken op de foto om te vergroten).


André Peeters (CD&V) had alle CD&V-jongeren opgetrommeld en de zaal er dus vol van.


In een kleine video-opname moest iedere partijafgevaardigde zijn hoofditem laten weten en dat motiveren. Die opname werd aan het publiek getoond.


Mijn hoofdthema was één grote sportaccommodatie aan de Laaksite, al in 2012!

Dé CD&V-snotneusen boorden mij massaal de grond in met mijn hoofditem.

De Grote Dictator stond achteraan in de zaal met een grote glimlach zijn jeugd in te fluisteren. Het was onmogelijk, het was te duur, het was te ver, het was te gevaarlijk om zo ver te rijden, de verplaatsing duurde te lang ...

Dat ze deze video-opnames maar eens terug boven halen en ze nu in het verkiezingsjaar 2018 opnieuw laten zien aan de kiezers.


“Vanaf seizoen 2018-2019 komt er een volledige fusie van VC Wolfsdonk Sport met FC Rillaar Sport. De fusieploeg die Verbroedering Groot Aarschot als naam krijgt, gaat op haar beurt samenwerken met KVC Langdorp. Later zou volgens de huidige gesprekken ook SC Aarschot volgen. Onze fusieplannen zijn in een stroomversnelling geraakt, toen we vernamen dat de stad de ontwikkeling van de Laaksite met een grote sportaccomodatie kon opstarten”, zegt Jan Mues. “De stad stelde wel als voorwaarde van deze ontwikkeling dat de voetbalploegen als één grote club naar de Laaksite zouden komen, met in elke deelgemeente een ploeg die thuis blijft spelen.”

(Het Nieuwsblad 23 januari 2018)


In het jaar van de gemeenteraardsverkiezing, want dit is weer pure reclame voor CD&V, mocht Dirk Van de gaer mij hierover toch aanspreken. De smoes van ‘dat is al lang geleden’ of ‘dat herinner ik mij niet meer’, gaat niet op. Een lokaal freelance-journalist mag toch ook enig opzoekingswerk doen voor hij een (correct?) artikel schrijft, of niet?


(Naar aanleiding van: ‘Eén grote voetbalploeg op komst?’ (Het Nieuwsblad 23 januari 2018)).

  

Het Nieuwsblad van 27 januari 2018

Voetbalclub stapt dan toch niet mee in fusieverhaal want ze willen geen “fusietje hier en samenwerkingetje daar”

Vorig weekend verkondigden drie voetbalclubs, FC Rillaar Sport, VC Wolfsdonk Sport en VC Langdorp, het grote nieuws van een fusie en een samenwerkingsakkoord, met ingang van volgend voetbalseizoen. SC Aarschot zou volgens hen een seizoen later volgen.

> Lees het artikel

Op 23 januari 2018 toetert Het Nieuwsblad

Complexe fusie en samenwerking wil het voetbal liften in Aarschot


Eén grote voetbalploeg op komst?

Vanaf seizoen 2018-2019 wil een aantal voetbalploegen samengaan voor beter voetbal in Aarschot. Een idee dat al langer bestaat, steeds op veel weerstand stuitte, maar nu blijkbaar vorm krijgt.


> Lees het artikel

In Het laatste Nieuws van 16 december 2017

Licht op groen voor Laaksite


VIER VOETBALCLUBS WILLEN NIEUW SPORTDOMEIN GROTE LAAKWEG DELEN


Al jaren wordt erover gepraat, maar nu is de knoop doorgehakt. Tegen 2019 komt er een groot sportdomein tussen de Grote Laakweg en de Herseltsesteenweg. De gemeente heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan klaar, waarin het terrein een herbestemming krijgt. SC Aarschot en nog drie andere voetbalclubs uit de deelgemeenten krijgen een plekje op de Laaksite.


> Lees het artikel

Op 14 december 2017 op de CDenV-website

Sporten op de laaksite een stap dichterbij

In 2016 startte het stadsbestuur de procedure van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op om het gebied tussen de Herseltsesteenweg, de Grote Laakweg en de spoorweg te herbestemmen tot recreatiegebied. Momenteel is de bestemming van deze locatie parkgebied. De stad wil van dit parkgebied een volwaardige sport- en recreatiesite maken. Studiebureau Antea begeleidt de stad hierin.


> Lees het artikel

Op de privé-website van Monique Swinnen op 14 december 2017

In 2016 startte het stadsbestuur de procedure van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op om het gebied tussen de Herseltsesteenweg, de Grote Laakweg en de spoorweg te herbestemmen tot recreatiegebied. Momenteel is de bestemming van deze locatie parkgebied. De stad wil van dit parkgebied een volwaardige sport- en recreatiesite maken. Studiebureau Antea begeleidt de stad hierin.


> Lees het artikel

In Het Nieuwsblad van 16 juli 2009

Aarschot wil sport- en recreatiedomein uitbouwen


Stad koopt de Laaksite

De stad Aarschot heeft de Laaksite gekocht. Bedoeling is om er een indoor en outdoor sportcomplex neer te zetten, geschikt voor meerdere sporten.> Lees het artikel