Introductie
Beleid
Opieniestukken
Nieuws
Realisaties
Politiek
Gemeenteraad
Index
E-mail
De Witte-Daems-Rutten
Gemeenteraad
Sportaccomodatie Laaksite
Van Tongelen

Info

Mail

Startpagina

Search

unus adversus omnia

Gemeenteraad

>

E-mail

<

Home

Open VLD eruit en Groen! erbij


Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 had de meerderheid voldoende met CD&V met 12 en Open VLD met 4 zetels. Dan hadden ze een zeer nipte meerderheid van 16 op 29. Maar dat was risicovol, daar Peeters op verlies gerekend had.

Om zeker te spelen namen ze er sp.a met 4 zetels maar bij zodat ze een ruime meerderheid van 20 op 29 hadden.


Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 rekenen we met dezelfde getallen.

Open VLD en N-VA dansen duidelijk niet naar de pijpen van burgemeester-dictator-aannemer André Peeters van CD&V.


Nemen we nu CD&V met 12 zetels, Groen! met 2 zetels en sp.a met 4 zetels dan komt hij op 18/29 wat nog een doenbare meerderheid is.

Bovendien is hij van de lastposten Open VLD (vooral Gwendolyn Rutten) af en bij de N-VA loopt het in het honderd, want Annick Geyskens is nu niet bepaald de vriendin van Peeters. Net zoals Rutten roert die zich te veel naar de goesting van onze dictator. Sp.a en Groen! zijn lusteloze meelopers die altijd ja-knikken voor Peeters. En dàt moet hij nu juist hebben.


N-VA had goede vooruitzichten maar ze hebben alles verbrod met hun interne afrekeningen.


Het enige gevaar komt van Christel Verlinden (Open VLD) die in 2012 1.044 voorkeurstemmen haalde, maar die is al lang getemd door Peeters. Bovendien heeft haar partij geen enkele sterke kandidaat. Misschien Gwendolyn Rutten?

Buiten de eerste vijf van CD&V speelt niemand meer mee.


In eigen kringen kan de burgemeester tippen op Mattias Pagialunga die in 2012 uit het niets 965 voorkeurstemmen haalde. De man die volgens mij na 3 jaar André Peeters als burgemeester zal opvolgen als al zijn projecten ten minste opgeleverd zijn. Hij wordt het nieuwe stemmenkanon van CD&V.


Burgemeester-dictator-aannemer André Peeters (CD&V) heeft ze allen klein gekregen door ze uit de pers te halen. Hij heeft alles alleen gedaan, zo kennen we hem. Nu is het voor allen te laat om nog de held uit te hangen.


(GBA Eigen opniestuk 24 januari 2018)