Beleid

unus adversus omnia

Lodewijk De Witte - Rik Daems - Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten

Lodewijk "Lode" De Witte (Geboren te Zwevegem op 12 december 1954) is sedert 1995 gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant en gaat met pensioen.

Hij zou vervangen worden door Rik Daems (Geboren te Aarschot op 19 augustus 1959) momenteel gemeenteraardslid  in Leuven, senator en Vlaams Parlementslid voor de Open Vld.

En Daems zou vervangen worden door Gwendolyn Rutten (Geboren te Hasselt op 26 juni 1975). Sedert 2012 partijvoorzitster van Open VLD en schepen in Aarschot.

Op 25 mei 2014 eindigde haar mandaat als federaal parlementslid en werd ze verkozen tot lid van het Vlaams Parlement. Begin 2017 nam ze ontslag als Vlaams parlementslid om zich toe te leggen op de lokale verkiezingen van 2018 en er burgemeester te worden.

Haar partij moest in Aarschot een verlies incasseren van 7,9%. Of haar komst daarmee iets maken heeft laat ik aan U over.

Maar burgemeester André Peeters (CD&V) kan niet zo goed overweg met Rutten en als je die tegen hebt ben je er aan voor je moeite.

Gwendolyn Rutten moet naar dus naar Leuven verhuizen om daar Rik Daems op te volgen. De messen werden weer al eens boven gehaald. Twee vliegen in één klap zal Peeters wel denken.

(Eigen opiniestuk 24 januari 2018)